Düzce Üniversitesinde 19 yeni bölüme 1010 öğrenci

  • -

Düzce Üniversitesi bünyesinde 2013 2014 Eğitim Öğretim yılında 19 yeni bölüm açılacak. Bölümlere bin 10 yeni öğrenci yerleştirilecek.
Düzce Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre fakülte ve meslek yüksek okullarına bağlı Arkeoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi 19 yeni bölüm açılacak.  Fakülte bölümleri için belirlenen kontenjan sayısı 610, Meslek Yüksek okulları için ise 400.
İşte Düzce Üniversitesinin
yeni bölüm ve kontenjanları
İşletme Fakültesi bünyesinde açılacak bölümler ve kontenjanları şöyle: “Sağlık Kurumları Yöneticiliği 60 kişi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği (İÖ) 60 kişi, Uluslararası Ticaret 60 kişi, Uluslararası Ticaret (İÖ) 60.”

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Arkeoloji bölümü açılacak ve 40 öğrenci alacak.
Mühendislik Fakültesi bünyesinde Çevre Mühendisliği bölümü açılacak ve 40 öğrenci alacak.
Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Mimarlık bölümü açılacak ve 30 öğrenci alacak.
Teknoloji Fakültesi bünyesinde Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü açılacak ve 40 öğrenci alacak. Bilgisayar Mühendsiliği bölümüne ise ikinci öğretimle birlikte 80 öğrenci yerleştirilecek.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40 öğrencili kontenjan belirlendi.
Meslek Yüksek Okulları

Düzce Meslek Yüksekokulu bünyesinde İklimlendirme ve Soğutma (İÖ) bölümü açılacak ve 60 öğrenci alınacak.
Akçakoca Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Bölümü açılacak ve ikinci öğretimiyle birlikte 120 öğrenci alınacak.
Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Geleneksel El Sanatlkarı (İÖ), Harita ve Kadastro (İÖ) ve Lojistik (İÖ) bölümleri açılacak. Toplam 100 öğrenci alınacak.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü açılacak ve ikinci öğretimi ile birlikte 120 öğrenci alınacak.