Genetik Mühendisliği Düzce'de anlatıldı

  • -


Düzce Belediyesi tarafından 'Eğitime Destek' amacıyla başlatılan 'Mesleğimi Tanıyorum Projesi' devam ediyor. Düzce'de bulunan tüm liselerde gerçekleştirilecek olan programın Arsal Anadolu Lisesi'ndeki bölümünde Genetik Mühendisliği tanıtıldı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde çalışan Düzceli Ferah Gülaçtı Genetik Mühendisliği konusunda Arsal Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Düzce Belediyesi'nin bir ay boyunca sürecek olan liselerde 'Mesleğimi Tanıyorum' projesi devam ediyor. Lise öğrencilerinin meslek seçimlerinde rehber olması amacıyla başlatılan projesinden biri daha Düzce Arsal Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Söyleşinin başında bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram "Her yıl eğitime destek amacıyla bir proje geliştiriyoruz. Bu yıl da öğrencilerin meslek seçiminde etkili olabilmesi amacıyla çeşitli meslek gruplarından mesleğinde uzman ve popüler kişileri getirerek meslek bilgileri hakkında söyleşi imkanı sunuyoruz" dedi.

Ardından söyleşiye başlayan, aynı zamanda Arsal Anadolu Lisesi mezunu da olan Düzceli Ferah Gülaçtı mesleğine ilişkin bilgiler verdi. Öğrencilerin hangi mesleğe ilgi duyarlarsa o mesleğe yönelmelerini öneren Gülaçtı "Genetik Mühendisliği Türkiye'de olduğu kadar dünyada da çok önemsenen bir meslektir" dedi.

Haliç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Oxford Üniversitelerinde kariyer çalışmaları yapan Gülaçtı mesleki birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Genetik Mühendisi Ferah Gülaçtı sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeye katkısından dolayı Gülaçtı'ya plaket takdim etti. Okul idarecileri de Mesleğimi Tanıyorum projesinden ötürü Belediye Başkanı İsmail Bayram'a plaket ve çiçek takdim ettiler.

(AY)

22.04.2013 16: 30: 05

TSI

NNNN - Düzce