İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

  • -


Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencileriyle bir araya geldi.

DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Bayram, gençliğin hak ve hukuk için gösterdiği örgütlü mücadelenin sivil inisiyatif adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Düzce'nin üniversite şehri olduğuna dikkati çeken Bayram, "Bir kentin sosyal ve kültürel yönden üniversiteyle ivme kazanır. Öğrenciler bir kentin ekonomik kalkınmasına da önemli katkı sağlar. Bu açıdan bakınca kent ve üniversite arasında olumlu bir iletişim söz konusudur. Öğrencilerin buna inanması gerekiyor" diye konuştu.

Bayram, gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, bunun için donanımlı olmaları gerektiğini anlattı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise belediye başkanının öğrencilerle bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Şehirden çeşitli beklentileri bulunduğunu kaydeden Şerifoğlu, "Bunu doğrudan başkana iletebilmeleri önemli bir fırsattır. Öğrencilerin kentte ilişkileri her zaman önemlidir. Bunun kesintisiz sürdürülmesi de sağlanmalıdır" diye konuştu.

Bayram, toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtladı. - DÜZCE