Düzce Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

  • -

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Kiremit Ocağı Mahallesindeki Gençlik Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve davetliler katıldı.

Vali Adnan Yılmaz, Düzce’de son 2 yılda spor alanında önemli yatırımların yapıldığını belirterek “Biliyorsunuz Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz son yıllarda büyük hamleler yaptı ve yapmaya devam ediyor. En önemlilerinden bir tanesi olan Gençlik Merkezimizin de temelini bugün atıyoruz. Gençlerimizin kendilerini geliştirmesi adına önemli bir yatırım. Gençler bu eksikliği hep dile getiriyorlardı. Artık gençlerimizin hayali gerçek oluyor temeli atıyoruz. 1 yıl gibi bir sürede de tamamlayıp hizmete açacağız bu muhteşem projeyi” dedi.

Vali Yılmaz, konuşmasında Şıralıkta bulunan spor tesisinde de bir sentetik saha yapacaklarının müjdesini verdi.

Milletvekili İbrahim Korkmaz ise son iki yolda Düzce’nin spor alanında 40 milyonun üzerinde yatırıl aldığını işaret ederek “Bugün güzel bir gün. Yıllardır prefabriklere ev sahipliği yapan alan artık bugünden sonra gençlerimize hizmet edecek. Düzce’de spor alanında son iki yılda 40 milyonun üzerinde yatırım yapıldı. Bunlardan bir tanesi şehir stadı.bir diğeri ise kalıcı konutlardaki spor salonu ve yanına yapılacak olan yüzme havuzu. Hepsinin para sıkıntısı yok” diye konuştu.

İbrahim Korkmaz, konuşmasında da muhalefete de göndermede bulunarak “İktidar ne yaptı diyenlere hepsini birden değil tek tek söyleyeceğiz” dedi.

Milletvekili Osman Çakır ise konuşmasında “Gençlere önem veren bir toplumuz diyoruz, ancak gerçekten gençlere önem veriyor muyuz. Gençlerin yaşam alanları noktasında daha neler yapabiliriz adına iktidar olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı kuruldu. Türkiye’nin her ilinde bakanlığın çok ciddi yatırımları var. Her ilimize bir havuz yapılıyor. Havuzu olmayan ilimiz kalmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Gençlik Merkezinin temeli atıldı. İki kattan oluşacak olan Gençlik Merkezinin zemin katında spor ve konferans için çok amaçlı salon yer alacak. Zemin katta ayrıca sporcular için soyunma odaları, müzik işliği, oyun salonları, idari ofis ve teknik birimler olacak. Üst katta ise kütüphane, derslikler, seminer salonu ve öğretmenler odası bulunacak. Tesiste engelli sporcu ve engelli seyirciler için mekanlar da bulunacak.

İHA